Prvi Maseratijev hibridni model se očekuje 2020. godine

Italijanska kompanija Maserati odlučila je da u prodaju ubaci električna i hibridna vozila.

Automobili

Izvor: SN

Utorak, 28.01.2020.

18:04

Prvi Maseratijev hibridni model se očekuje 2020. godine
Photo: Maserati PROMO

Maserati je na korak do velike promene koju očekujemo kod svih automobilskih kompanija. GranTurismo model je dostigao puni životni ciklus i bit će zamenjen novim, potpuno električnim automobilom.

Iako nije poznato da li je ovaj model sledeći novitet iz Maseratija, iz kompanije su otkrili da možemo očekivati hibride, plug in hibride i električna vozila.

Zvaničnih potvrda o tome kada možemo očekivati prvi hibrid ili plug-in hibridni automobil nije bilo, ali prema Automotive News Europe, prvi model ove vrste stiže nam čak i pre nego što smo očekivali – 21. aprila 2020. na Internacionalnoj automobilskoj izložbi u Pekingu.

Prema njihovim tvrdnjama, "izvor upoznat s planovima Maseratija" otkrio je ovaj detalj, ali nije razjasnio hoće li novi model biti hibrid i hoće li biti predstavljeni svi zajedno ili pojedinačno.

Osim toga, izvor nije otkrio detalje o Maseratijevom hibridnom sistemu, pa ne znamo koji motor će biti korišćen u novom modelu.

Poslovni plan Maseratija, prema oficijelnenom saopštenju, uključuje 10 novih ili unapređenih modela koji će se pojaviti od 2020. do 2023. godine, pa su verzije modela Levante i Quattroporte verovatno već u izradi.

Ghibli će biti prvi Maseratijev model "pretvoren" u električni, što iznenađuje s obzirom na svetsku popularnost terenskih automobila.

Nove verzije modela GranTurismo i GranCabrio biće potpuno električne i takođe bi se trebale pojaviti ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: