Kako zvuči prvi Maseratijev električni motor VIDEO

Italijanski proizvođač luksuznih visokoperformansinih automobila počinje da testira svoj prvi 100% električni pogonski sistem.

Izvor: B92, Autonet.hr
Podeli
Foto: Maserati promo
Foto: Maserati promo

U okviru planova za elektrifikaciju proizvodnog programa, Maserati je započeo sa fazom testiranja svojih elektromotora kojima će u budućnosti biti opremljeni modeli ove marke.

Izrađena su, kažu, eksperimentalna vozila opremljena novim električnim i inovativnim pogonskim sistemom sa 100% Maserati tehnologijom. Sve to događa se u novom centru inovacija "Innovation Lab" u Modeni.

Snaga, ali i zvuk

Električni modeli automobila imaće prepoznatljiv zvuk, koji je već jedinstvena odlika svih automobila Maserati opremljenih klasičnim motorima sa unutrašnjim sagorevanjem.

Kupci će tako moći da uživaju u vozilima na električni pogon koja pružaju užitak pri vožnji, udobnost, snažne performanse, ali takođe imaju jedinstven i prepoznatljiv zvuk – čije naznake se mogu čuti u priloženom video klipu.

Kad je reč o modelima koje će Italijani prve elektrifikovati, tu nema mnogo iznenađenja - novi Maserati GranTurismo i GranCabrio biće prvi automobili ove marke sa 100% električnim pogonom, a izrađivaće se u fabrici u Torinu.

Svetlo dana bi trebalo da ugledaju 2021. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 67 idi na stranu