Novi Honda Jazz u prodaji od leta, isključivo kao hibrid FOTO

Honda je objavila nove detalje o modelu Jazz za 2020. koji u evropske prodajne salone stiže tokom leta. Kupcima će po prvi put biti dostupna i "kros" verzija za sve terene.

Podeli
Foto: Honda promo
Foto: Honda promo

Novi Jazz imao je svetsku premijeru na Sajmu automobila u Tokiju, u oktobru 2019, a na evropske puteve će stići za pola godine.

Hondin potkompaktni model je stilski modernizovan, ali je zadržao tipičan oblik karoserije koji je karakterisao i prethodne generacije ovog automobila.

Foto: Honda promo
Foto: Honda promo

Dizajner Baek Jongkuk kaže da mu je cilj bio da kreira vozilo koje će biti maksimalno funkcionalno, sa jednostavno oblikovanim, komfornim i praktičnim enterijerom.

Kako se navodi, materijali u minimalistički dizajniranoj unutrašnjosti automobila su vodootporni i napravljeni da traju, dok su oni upotrebljeni na komandnoj tabli mekani na dodir.

Po prvi put će se prodavati i &kros& verzija nazvana Jazz Crosstar (Foto: Honda promo)
Po prvi put će se prodavati i "kros" verzija nazvana Jazz Crosstar (Foto: Honda promo)

Instrument tablu sačinjava 7-inčni digitalni ekran, dok se na vrhu centralne konzole nalazi 9-inčni multimedijalni displej osetljiv na dodir.

Poput nekih drugih Hondi, i novi Jazz ima praktična zadnja sedišta koja se mogu preklapati na dva načina - na gore i na dole(takozvana "magic seats"), čime se dodatno povećava funkcionalnost vozila.

Foto: Honda promo
Foto: Honda promo

Ono što novi Jazz razlikuje od prethodnika je i pogonski sistem, koji će biti isključivo hibridni, a više detalja Honda će objaviti u narednim mesecima.

Novitet je i "kros" verzija za sve terene, nazvana Crosstar, koja automobilu daje robustan izgled i povećan klirens. Ovaj model se razlikuje od regularne verzije i po nekim stilskim detaljima na spoljašnjosti, uključujući drugačiju masku hladnjaka i krovne šine.

Foto: Honda promo
Foto: Honda promo

Foto: Honda promo
Foto: Honda promo

Novi Jazz ima i čuvena Hondina &magic seats& koja se mogu preklapati i na gore (Foto: Honda promo)
Novi Jazz ima i čuvena Hondina "magic seats" koja se mogu preklapati i na gore (Foto: Honda promo)

Foto: Honda promo
Foto: Honda promo

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 67 idi na stranu