Mercedes sprema redizajn E klase FOTO

Proizvođač iz Štutgarta objavio je prve detalje i fotografije restilizovane E klase koja u prodajne salone stiže tokom leta.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 22.01.2020.

13:00

Mercedes sprema redizajn E klase FOTO
Foto: Mercedes promo

Aktuelna generacija Mercedesove E klase debitovala je 2016, a tokom 2020. biće unapređena, kako u pogledu dizajna tako i na polju tehnologije.

Na prvim zvaničnim fotografijama redizajnirani automobili i dalje su prekriveni "kamuflažnom" folijom, ali se nazire novi izgled spoljašnjosti.
Foto: Mercedes promo
Estetske modifikacije obuhvataju prednji i zadnji branik, kao i farove i stop svetla, koja se čine sličnim onima na aktuelnim generacijama modela CLS i CLA.

Ipak, značajnije promene kriju se ispod spoljašnjosti E klase za 2020.
Foto: Mercedes promo
Mercedes će svoju "direktorsku" limuzinu opremiti najsavremenijim sistemima asistencije koje ima u svojoj ponudi.

Među njima je i Active Distance Assist Distronic sistem koji je u stanju da detektuje saobraćajnu gužvu ili zastoj na putu ispred vozača mnogo pre nego što je on u stanju da je uoči.
Foto: Mercedes promo
Osvežena E klasa imaće i najsavremenije verzije sistema kao što su Active Traffic Jam Assist, Active Steering Assist, Active Brake Assist, Active Blind Spot Assist i Parking Package sa kamerom koja pokriva 360 stepeni.

Motorizacija će takođe biti unapređena, uključujući čak sedam plug-in hibridnih verzija.
Foto: Mercedes promo
Restilizovana E klasa dobiće i Mercedesov najnoviji 4-cilindarski 2.0 motor sa 272 KS, zajedno sa EQ Boost sistemom.

U ponudi će biti i novi 6-cilindraš sa 48-voltnom "lakom" hibridnom tehnologijom i EQ Boost sistemom, koji isporučuje 367 KS.
Foto: Mercedes promo
Promene će se dogoditi i u kabini. Mercedes će ugraditi novi multifunkcionalni volan sa komandama osetljivim na dodir, kao i novi indikator kvaliteta vazduha u putničkoj kabini.

Kupcima će na raspolaganju biti i Mercedes-Benz Urban Guard funkcija koja obezbeđuje nadzor nad vozilom kada je parkirano.

Nemački proizvođač još nije otkrio datum premijere restilizovane E klase, a prva prilika za to biće predstojeći ženevski salon automobila.
Foto: Mercedes promo
Foto: Mercedes promo
Foto: Mercedes promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: