Peugeot preskače Ženevu, Opel i Citroen neizvesni

Vesti o odlukama pojedinih proizvođača da ne učestvuju na nekom od najznačajnijih svetskih sajmova više ne predstavljaju nikakvo iznenađenje.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 21.01.2020.

15:30

Peugeot preskače Ženevu, Opel i Citroen neizvesni
Foto: Newspress

Pojedine auto-kompanije odlučile su da preskoče jesenji sajam u Parizu, dok druge neće prisustvovati na ženevskom auto-salonu. Kako stvari stoje, neće biti iznenađenje da neke zaobiđu obe ove manifestacije.

Naime, veliki svetski sajmovi automobila predstavljaju ogroman trošak za učesnike, a u eri Interneta prezentacija novih modela kupcima može se efektno organizovati uz znatno manje novca.

Zato smo poslednjih godina često svedoci da auto-kompanije preskoče po jedan ili dva značajna svetska sajma, a kako saznaje Auto Plus, Peugeot je odlučio da u 2020. to bude ženevski auto-salon koji se održava početkom marta. Takođe je moguće da mu se pridruže i druga dva PSA brenda - Citroen i Opel.

Kako navodi ovaj izvor, pozivajući se na zvaničnika francuske kompanije, razlog za odsustvo Peugeota je pre svega nedostatak novih modela koji bi bili promovisani u Ženevi.

Inače, do sada je svoju odluku da preskoči sajam u Ženevi obelodanio i Lamborghini, koji je najavio da će se fokusirati na manje, lokalne prezentacije svojih automobila, na kojima neće biti prisutni drugi auto-brendovi.

Kada je reč o drugim velikim sajamskom manifestacijama u 2020, poznato je da će auto-salon u Njujorku zaobići Audi i Mercedes, a Volkswagen je odlučio da ne učestvuje u Parizu, ali će biti prisutan u Ženevi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: