Toyota lansira novi mali SUV u Evropi

Novi B-SUV model za evropsko tržište razvijen je na novoj mehaničkoj platformi koju deli sa novim Yarisom.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 17.01.2020.

19:30

Toyota lansira novi mali SUV u Evropi
Foto: Toyota promo

Toyota Motor Europe (TME) planira uvođenje potpuno novog modela u svoju ponudu za evropsko tržište, manjeg SUV-a razvijenog na novoj platformi GA-B.

Ime novog kompaktnog SUV-a, planirane količine, kao i početak prodaje biće objavljeni naknadno. Za sada je otkriven samo stilizovani obris budućeg automobila.

Zahvaljujući velikoj prilagodljivosti, nova platforma GA-B može da bude temelj za vozila različite širine, dužine, međuosovinskog razmaka, kao i visine.

U japanskom proizvođaču kažu da će se ovaj model pridružiti novom Yarisu u Evropi i da očekuju da će oni zajedno činiti oko 30 odsto Toyotine prodaje na Starom kontinentu do 2025.

"Nećete morati dugo da čekate kako biste videli konačan izgled, a tada ćete se uveriti da to nije samo Yaris sa drugačijom karoserijom i povišenim sistemom oslanjanja, nego potpuno novi B-SUV model kompaktnog i dinamičnog izgleda i jedinstvenog karaktera", obećavaju u Toyoti.

Novitet će se proizvoditi u Toyotinoj fabrici u Francuskoj, zajedno sa pomenutim Yarisom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: