Hummer se vraća tokom Superboula?

Mesecima unazad najavljuje se povratak čuvenog brenda Hummer koji je posle nekoliko neuspešnih promena vlasništva ugašen 2010. godine.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.01.2020.

15:00

Hummer se vraća tokom Superboula?
Foto: Hummer promo

Deset godina kasnije u život će da ga vrati originalni vlasnik General Motors, ali kao električni brend.

Pre nekoliko dana prestižni magazin Vol strit džurnal (Wall Street Journal) je objavio da će GM predstaviti povratnički model Hummera tokom Superboula.

Za neupoćene, u pitanju je najveći sportski događaj godine u SAD, finale plej-ofa profesionalne lige u američkom fudbalu – NFL, a koji je na programu 2. februara.

Inače, osim po borbi za titulu u najpopularnijem sportu u SAD, Superboul je poznat i po veoma skupom reklamnom prostoru. Prosečna cena za 30 sekundi je oko 5.000.000 dolara.

Glavnu ulogu u reklami bi trebalo da ima košarkaška zvezda Lebron Džejms, koji je privukao pažnju neposredno nakon što je kao 18-godišnjak draftovan u NBA 2003. tako što je kupio Hummer H2.

Međutim, novi Hummer neće predstavljati zaseban brend u okviru GM grupacije kao što je to bio slučaj pre bankrota, već će biti model u okviru brenda GMC.

To će omogućiti GM-u da izbegne velike troškove posebnog razvoja modela, već će novi Hummer bazirati na postojećoj platformi za GMC kamionete i terence.

Novi Hummer bi trebalo da se na tržištu pojavi početkom 2022, i to verzija električnog kamioneta, a kao SUV godinu dana kasnije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: