Slepe osobe moći će da "gledaju" kroz novi Fordov prozor VIDEO

Ford je svojom novom vešću izmamio osmehe mnogima, a u pitanju je izum koji će slepim i slabovidim osobama biti od velikog značaja.

Automobili

Izvor: SN

Ponedeljak, 06.01.2020.

18:03

Slepe osobe moći će da
Photo: Ford Promo

Američki auto brend odlučio je da napravi veliku stvar na tržištu i da svim osobama omoguće da svet vide na svoj način.

Njihova inovacija "oseti pogled" osmišljena je i napravljena od strane Forda u Italiji u saradnji sa lokalnom start ap kompanijom "Aedo", koja se bavi proizvodnjom aparata za vizuelizaciju.

Prozori ovog Forda kreiraće 255 različitih vibracija koje ljudska ruka može da interpretira, a sve što treba da se uradi jeste da se pritisne određeno dugme i "magija se desi".

Ova slika je zapravo monohromska visiokog kontrasta i mašina može da prevede svaku nijansu u određenu vibraciju i da to pikaže na staklu. Ovako će slobavide i slepe osobe moći da osete i u svom umu kreiraju krajolike koje ostali ljudi vide kroz prozor.

Ford je takođe spremio i interesantan video o svom novom izumu, koji ćete naći u priloženom linku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: