Teslin novi rival je električni SUV Fisker Ocean FOTO

Automobil koji je predstavljen u nedelju u Los Anđelesu može da pređe i do 482 km sa punim baterijama, a u prodajne salone stiže 2021.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.01.2020.

12:00

Teslin novi rival je električni SUV Fisker Ocean FOTO
Foto: Fisker promo

Henrik Fisker, koji se 2011. proslavio atraktivnom hibridnom sportskom limuzinom Karma, nakon bankrota se vratio u igru 2017. Ovoga puta sa idejom da umesto vozila na hibridni pogon, razvija čisto električne automobile.

Kao rezultat dvogodišnjeg rada nastao je novi električni SUV, Fisker Ocean.
Foto: Fisker promo
Kako se navodi, kada sledeće godine stigne u prodaju, ovaj automobil će biti rival Teslinom Modelu Y, koji će početi da se proizvodi tokom 2020, ali i Fordovom električnom krosoveru, Mustangu Mach-E, koji je debitovao krajem 2019.

Električna energija se skladišti u baterijama kapaciteta okjo 80 kWh, koje će Fiskeru Ocean omogućiti da pređe i do 300 milja (482 km), pre nego što se isprazne.

Više tehničkih detalja za sada nije saopšteno, pa nije poznato koliko vremena će biti potrebno da se ove baterije napune.
Foto: Fisker promo
Fisker je objavio da je Ocean u stanju da ubrza 0-60 milja na sat (0-96 km/h) za svega 2,9 s, a kupci će moći da biraju između konfiguracije sa pogonom na 2 ili na sva 4 točka.

Kako je najavljeno, električni SUV stiže u prodajne salone krajem 2021. godine, a osnovna verzija bi trebalo da košta od 37.499 dolara, bez uračunatih subvencija, dok bi sa njima cena pala na 29.999 dolara.

Zainteresovani kupci mogu već sada da rezervišu svoj primerak ukoliko polože povratni depozit u iznosu od 250 dolara.
Foto: Fisker promo
Foto: Fisker promo
Foto: Fisker promo
Foto: Fisker promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: