Popularan i kada je "na struju" – VW prodao preko 100.000 primeraka e-Golfa

Nemački auto-gigant prodao je četvrt miliona elektrifikovanih vozila, a po popularnosti prednjači električna verzija Golfa 7.

Podeli
e-Golf (Foto: VW promo)
e-Golf (Foto: VW promo)

Volkswagen je u odnosu na neke druge velike auto-kompanije kasnije počeo sa serijskom proizvodnjom automobila sa hibridnim i električnim pogonom, ali u poslednje vreme polako hvata priključak zahvaljujući sve većem broju hibirda a odnedavno i čisto električnih modela.

Sedam godina nakon lansiranja prvog elektrifikovanog serijskog vozila iz Volfsburga, kompanija je obeležila 250.000. prodati automobil koji u pogonskom sistemu ima elektromotor. Jubilarni primerak je beli e-Golf, koji je ujedno i najprodavanije elektrifikovano vozilo u aktuelnoj ponudi Volkswagena.

Passat GTE plug-in hybrid (Foto: VW promo)
Passat GTE plug-in hybrid (Foto: VW promo)

Kako kažu u nemačkom proizvođaču, do sada je kupcima isporučeno 104.000 ovih čisto električnih automobila, pa je e-Golf pokazao da je dostojan svog "rođaka" sa konvencionalnim pogonom koji je višedecenijski bestseler u Evropi.

Drugi najtraženiji elektrifikovani Volkswagen je hibirdni Golf GTE sa 51.000 prodatih primeraka, treći je još jedan hibridni automobil - Passat Variant GTE, koji je stigao na adrese 42.000 kupaca, dok četvrtu poziciju zauzima potpuno električni model VW e-Up! sa 21.000 prodatih jedinica.

Električni e-Up! (Foto: VW promo)
Električni e-Up! (Foto: VW promo)

Inače, Volkswagen je u 2019. zabaležio rast prodaje elektrifikovanih vozila s obzirom da je širom sveta isporučeno preko 70.000 ovih automobila, dok je godinu dana ranije prodato 50.000 primeraka. Glavna tržišta za ove automobile bila su Kina, Norveška, Nemačka, SAD i Ujedinjeno Kraljevstvo.

Volkswagen očekuje da će se prodaja elektrifikovanih vozila (hibridbnih i EV) u 2020. značajno povećati, jer u prodajne salone stiže novi model na struju VW ID.3 koga već nazivaju električnom alternativom klasičnom Golfu.

VW ID.3 (Foto: VW promo)
VW ID.3 (Foto: VW promo)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 67 idi na stranu