U januaru počeli da grade fabriku, u decembru već isporučuju prve automobile

Prvi primerci Teslinog Modela 3 napravljeni u Kini danas stižu do svojih vlasnika.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.12.2019.

14:45

U januaru počeli da grade fabriku, u decembru već isporučuju prve automobile
Foto: Tesla promo

Kako je ranije najavio portparol Tesle, prvih 15 kupaca dobiće u ponedeljak 30. decembra svoja vozila, a reč je o osobama koje su zaposlene u ovoj kompaniji u Kini, prenosi Rojters.

Rad na izgradnji prve Tesline fabrike na kineskom tlu započeo je u januaru, a nepunu godinu kasnije pokrenuta je i proizvodnja u ovom pogonu u Šangaju.

To je ujedno i prva Teslina fabrika izvan Sjedinjenih Država, ali i prvi pogon za proizvodnju automobila u Kini koji je u potpunosti u vlasništvu neke strane kompanije. Kako se navodi, Tesli je bilo potrebno svega 357 dana da okonča izgradnju fabrike i pokrene proizvodnju vozila.

Pogon u Šangaju projektovan je za godišnju proizvodnju od oko 250.000 automobila, a kapaciteti će biti maksimalno popunjeni kada pored Modela 3 u fabrici počne da se sklapa i novi krosover, Model Y.

Model 3 koji se pravi u Kini košta od 355.800 juana (oko 50.000 dolara), bez uračunatih državnih subvencija.
Foto: Tesla promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: