Godine joj ne mogu ništa: Ladina legenda osvežena za 2020. FOTO

Nekada Lada Niva, a danas Lada 4x4 i nakon više od četiri decenije još opstaje na tržištu.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 17.12.2019.

12:10

Godine joj ne mogu ništa: Ladina legenda osvežena za 2020. FOTO
Lada 4x4 Urban za 2020. (Foto: Lada promo)

Lada Niva/4x4 u prodaji je još od 1977, a za 42 godine koliko je prisutna na tržištu zadržala je prvobitni dizajn spoljašnjosti, uz povremene stilske korekcije i mehanička unapređenja.

Ipak, osnovne postavke na kojima je baziran ovaj automobil nisu se bitno menjale. I dalje za pogon koristi 4-cilindarski motor i nudi premanentni pogon na sva 4 točka.
Foto: Lada promo
Ruski AvtoVAZ, proizvođač vozila marke Lada, objavio je tehničke detalje i fotografije osvežene verzije za 2020. godinu.

Vizuelne promene u odnosu na prethodnika vidljive su na bogatijem, Urban paketu, koji uključuje i nove maglenke integrisane u prednji branik.

AvtoVAZ navodi da su promenjene i komande klima-uređaja, a poboljšan je i kompletan ventilacioni sistem.
Foto: Lada promo
Pregrada za rukavice ispred suvozača sada ima veću zapreminu, a između sedišta vozača i suvozača nalaze se dva otvora za smeštaj flašica sa vodom.

Redizajnirana su i sadišta, za koja proizvođač tvrdi da su udobnija nego pre, a poboljšan je i mehanizam za obaranje naslona. Kupcima je na raspolaganju i opcija grejanja sedišta.
Foto: Lada promo
Lada 4x4 i dalje za pogon koristi atmosferski 1.7-litarski benzinac sa 84 KS (62 kW) koji snagu šalje na sva 4 točka pomoću manuelnog 5-stepenog menjača.

Automobil iz mesta do stotke ubrzava za čak 17 sekundi, dok je maksimalna brzina 142 km/h.
Foto: Lada promo
Proizvođač navodi da je Lada 4x4 još uvek "najpristupačniji terenac na ruskom tržištu", a slično je i u drugim zemljama gde se ovaj automobil prodaje.

Cena modela za 2020. biće objavljena kad se restilizovana Lada 4x4 nađe u prodajnim salonima.
Foto: Lada promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: