Za Evropljane i Amerikance auto je statusni simbol, Kinezi bi ga rado delili sa drugima

Kinezi su otvoreniji i prema električnim vozilima i tehnologiji autonomne vožnje nego kupci u drugim delovima sveta, pokazuje novo istraživanje.

Podeli
Foto: VW promo (Ilustracija)
Foto: VW promo (Ilustracija)

Prema ustraživanju koje je sproveo OC&C Strategy Consultants, čak 90% Kineza bi razmotrilo nabavku električnog automobila ili bi se verovatno ili čak sigurno opredelilo za ovaj tip vozila prilikom kupovine. U Nemačkoj, Francuskoj i Velikoj Britaniji ova broj iznosi od 64 do 77%, dok u Sjedinjenim Državama svega oko 50%.

Interesantno je da je oko 90% Kineza izjavilo da je otvoreno i prema car-sharing ideji, odnosno deljenju automobila, dok su sa druge strane stanovnici Evrope i Amerike u većini rezervisani prema tome i radije bi lično posedovali automobil, nego da ga dele sa drugim korisnicima.

Evropljani i Amerikanci u velikom broju smatraju automobil statusnim simbolom, ali misle i da je posedovanje sopstvenog vozila pogodnije i praktičnije nego korišćenje car-sharing servisa.

Kada je reč o uvođenju tehnologije autonomne vožnje u automobile, oko trećina Zapadnjaka je nepoverljivo prema ovoj inovaciji, dok je u Kini taj broj svega 4%.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 63 idi na stranu