Tesla promenio redosled – prvo će lansirati skuplje verzije električnog kamioneta

Kao razlog promene prioriteta navodi se povećano interesovanje kupaca za Cybertruck sa dva i tri motora.

Podeli
Foto: Tesla promo
Foto: Tesla promo

Kada je otvorena knjigu narudžbina za Cybertruck, kompanija Tesla je navela da će najpre početi proizvodnja bazičnog modela sa jednim elektromotorom i zadnjim pogonom, dok će top verzija sa 3 elektromotora i pogonom na sva 4 točka stići godinu dana kasnije, odnosno tek krajem 2022.

U međuvremenu je došlo do promene prioriteta, pa se kao datum lanisiranja Cybertrucka sa 2 i 3 motora sada navodi kraj 2021, dok će osnovni, najjeftiniji električni kamionet sa jednim motorom početi da se proizvodi krajem 2022.

Foto: Tesla promo
Foto: Tesla promo

Osnovni razlog za promenu redosleda u proizvodnji leži u činjenici da su potencijalni kupci više zainteresovani sa skuplji i snažniji Cybertruck. Tako je direktor Tesle, Ilon Mask, nekoliko dana nakon što su počele da stižu narudžbine izjavio da je 41% kupaca zainteresovano upravo za najskuplju varijantu sa tri motora i pogonom na sva 4 točka.

Prema njegovim rečima, 42 odsto njih želi verziju sa dva elektromotora sa samo 17% najslabiju i najjeftiniju opciju sa jednim motorom.

Podsećamo, na premijeri Tesle Cybertruck saopšteno je da će najjeftiniji kamionet u SAD-u koštati 39.900 dolara, dok će onaj sa 2 elektromotora imati cenu od 49.900 dolara, a verzija sa 3 pogonske jednice koštaće od 69.900 dolara.

Pročitajte još:

Meksička policija kaparisala 15 Tesla Cybertruck kamioneta

BMW ismejao Tesla Cybertruck u reklami za X5 FOTO

Ko je jači u "potezanju konopca" – Tesla Cybertruck protiv Forda F-150 VIDEO

strana 1 od 63 idi na stranu