Dacia sprema novi Sandero za 2020, kako će izgledati?

Treća generacija Sandera trebalo bi da bude predstavljena na auto-salonu u Parizu, u oktobru.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 08.12.2019.

11:00

Dacia sprema novi Sandero za 2020, kako će izgledati?
Aktuelni Sandero - ilustracija (Dacia promo)

Kompanija Renault preuzela je rukovođenje rumunskim brendom Dacia pre dve decenije, a vreme je pokazalo da je ova odluka bila pun pogodak. Francuzi su unapredili vozila koja su izrađivale naše komšije i inaugurisali Daciu kao pristupačnu automobilsku marku koja iz godine u godinu beleži rast prodaje u Evropi.

Među najpopularnijim modelima sa značkom rumunskog proizvođača je Sandero, čije je druga generacija pri kraju proizvodnog veka. Prvi Sandero je debitovao 2007, da bi naslednik stigao pet godina kasnije i, uz manji redizajn, prodaje se već sedam godina. Treća generacija dolazi 2020. godine i predstavljaće dalji napredak u konstrukciji i dizajnu ovog vozila.

Očekuje se da će sledeći Sandero biti baziran na Renaultovoj CMF-B mehaničkoj platformi, koju koristi i novi Clio. Na Internetu su se već pojavile i fotografije "kamufliranog" pretpodukcijskog test vozila, a sajt Motor1.com pokušao je na osnovu toga da pretpostavi kako će izgledati Sandero za 2020. Nezvanični render možete pogledati na njihovoj Fejsbuk stranici. Sandero će slediti aktuelni dizajnersku liniju Dacia vozila i neće biti stilski uglađen kao njegov skuplji "rođak" Renault Clio, ali će koristiti neke od pogonskih jedinica francuskog potkompaktnog hečbeka.

Više detalja o novom Sanderu očekuje se u narednim mesecima, a spekuliše se da će svetska premijera ovog modela, kao i novog Logana biti održana na sajmu automobila u Parizu 2020.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: