Tesla Model Y stiže znatno pre roka?

Prvi kupci mogli bi da sednu u svoja vozila već početkom 2020, umesto u jesen iste godine, kako je prvobitno planirano.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 05.12.2019.

13:00

Tesla Model Y stiže znatno pre roka?
Model Y (Foto:Tesla promo)

Američki proizvođač električnih automobila zatražio je od svojih tajvanskih dobavljača da ubrzaju izradu delova za Teslu, kako bi Model Y počeo da se proizvodi pre nego što je prethodno najavljeno, saznaje CNBC.

Kako se navodi, cilj je da novi, pristupačniji električni SUV uđe u serijsku proizvodnju najmanje šest meseci ranije i da se pojavi na putevima već u prvom tromesečju 2020. godine.

Podsećamo, kada je Model Y predstavljen javnosti, Tesla je najavio da će masovna proizvodnja ovog vozila startovati u jesen 2020, a pre dva meseca Ilon Mask je izjavio da je taj rok pomeren za leto sledeće godine.

Direktor Tesle tada je rekao i da se pripreme za proizvodnju u fabrici u Frimontu odvijaju znatno brže nego što je u početku planirano.
Model Y (Foto:Tesla promo)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: