Nedeljna galerija: Mercedes GLB – praktičan kompaktni SUV

Mercedes je objavio nove fotografije svog modela sa 7 sedišta uoči početka prodaje u Evropi.

Podeli
Foto: Mercedes promo
Foto: Mercedes promo

Mercedes GLB je najnoviji SUV u gami nemačkog proizvođača, koji se smestio između modela GLA i GLC. Jedna od karakteristika ovog vozila, koju u Mercedesu naročito ističu, jeste opcioni treći red sedišta.

Ipak, s obzirom da automobil ima kompaktne dimenzije, zadnja dva sedišta uglavnom su namenjena deci.

Proizvođač se pohvalio i velikim međuosovinskim rastojanjem, kada je u pitanju ova klase vozila, koje kod Mercedesa GLB iznosi 2.829 mm, što je za 100 mm više nego kod nove B-klase. U opciji sa 5 sedišta, zapremina prtljažnika je 570 litara, a obaranjem naslona dobija se 1.805 litara korisnog prostora za prevoz stvari.

Foto: Mercedes promo
Foto: Mercedes promo

Mercedes GLB postavljen je na MFA2 mehaničku platformu sa prednjim pogonom, ali je kupcima koji to žele dostupna i 4Matic verzija sa pogonom na sva 4 točka, čime se dobija dodatna funkcionalnost u vožnji.

Motorizacija se sastoji od turbopunjenih 4-cilindraša. Benzinci startuju sa verzijom GLB 200 opremljenom 1.3-litarskim agregatom sa 163 KS. Sledeći u gami je 2.0-litarski GLB 250 4MATIC sa 224 KS, a u vrhu benzinske ponude je GLB 35 4MATIC AMG, pogonjen 2.0-litarskom jednicom koja proizvodi 306 KS.

Foto: Mercedes promo
Foto: Mercedes promo

Oni koji se odluče za dizel opciju, mogu da računaju na 2.0 l motor u varijantama sa 116 KS (GLB 180d), 150 KS (GLB 200d/GLB 200d 4MATIC), kao i sa 190 KS (GLB 220d 4MATIC).

Svi motori su standardno povezani sa 8-brzinskim automatizovanim menjačem sa duplim kvačilom (DCT), dok je samo bazični benzinac GLB 200 uparen sa 7-brzinskim DCT menjačem.

Mercedes GLB počeće da se prodaje u Evropi pre kraja godine, a više fotografija ovog SUV-a pogledajte u našoj Galeriji.

Foto: Mercedes promo
Foto: Mercedes promo

strana 1 od 50 idi na stranu