Idealna gradska Honda koju ćemo teško videti u Evropi FOTO

Japanska Honda predstavila je novu generaciju modela male limuzine City.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.11.2019.

17:35

Idealna gradska Honda koju ćemo teško videti u Evropi FOTO
Foto: Honda promo

City je jedna od najdugovečnijih oznaka modela japanskog proizvođača, a prisutan je od početka 80-ih godina prošlog veka.

Nova generacija je doživela promene dizajnerskog stila uz blagu evoluciju u odnosu na prethodnika, pozajmivši određene karakteristike Civica, ali zadržavši sopstveni identitet.
Foto: Honda promo
City je značajno porastao pa sada ima 4.553 milimetra u dužini i 1.748 u širini.

S druge strane, skraćeno je međuosovinsko rastojanje na 2.589 mm, a i 10 mm je niži nego prethodna generacija.
Foto: Honda promo
Dobio je novu kontrolnu tablu, a uprkos kraćem međuosovinskom rastojanju, ima solidan prostor za noge putnika na zadnjem sedištu.

Što se tiče pogona, u osnovi je trocilindarski turbo-benzinac koji nudi identičan obrtni momenat kao 1,8-litarski atmosferac i bolje performanse od 1,5-litarskog agregata iz prethodne generacije.
Foto: Honda promo
Mali 1,0-litraš raspolaže sa 120 KS i 173 Nm pri 5.500, odnosno od 2.000 obrtaja, dok se snaga prenosi posredstvom sedmostepenog CVT automatika.

Peta generacija limuzine Honda City će debitovati na Tajlandu, a osim zemalja jugoistične Azije, jedno od ključnih tržišta biće Indija.
Foto: Honda promo
Nema informacija da li će Honda City biti dostupan u Evropi.
Foto: Honda promo
Foto: Honda promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: