Teslin električni kamionet već rezervisalo skoro 150.000 ljudi

Za manje od 48 sati, američki proizvođač primio je 146.000 narudžbina za novi model Cybertruck.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 24.11.2019.

11:15

Teslin električni kamionet već rezervisalo skoro 150.000 ljudi
Tesla Cybertruck (Foto: Tesla promo)

Direktor Tesle, Ilon Mask, pohvalio se u subotu velikim brojem rezervacija za električni kamionet koji je predstavljen u noći između četvrtka i petka.

Kako je Mask objavio na Tviteru, najviše potencijalnih kupaca opredelilo se za verziju sa dva elektromotora (42%), a samo nešto malo manje (41%) za najskuplju opciju sa čak 3 elektromotora, dok svega 17% želi bazični model sa samo jednim električnim motorom. Sa stanovišta zarade, ovo su odlični podaci za Teslu jer preko 80% potencijalnih kupaca namerava da potorši novac na skuplje verzije kamioneta.

Mask se takođe pohvalio da ovoliki broj narudžbina zabeležen bez klasičnog marketinga i reklamiranja vozila.

Ipak, treba naglasiti da svi oni koji su naručili Cybertruck nisu sigurni kupci, s obzirom da Tesla za rezervaciju zahteva depozit od samo 100 američkih dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: