Više saobraćajki na srpskim putevima, broj poginulih veći za 15,2%

Ukupan broj saobraćajnih nezgoda u trećem kvartalu ove godine veći je za 2,3 odsto u odnosu na isti period 2018. godine, objavio je Republički zavod za statistiku.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: B92/NP (ilustracija)
Foto: B92/NP (ilustracija)

Broj povređenih u periodu jul-septembar veći je za 2,5 procenata u odnosu na isti period prošle godine, kao i broj poginulih lica, koji je veći za 15,2 odsto. Sa druge strane, pad broja saobraćajnih nezgoda sa povređenim licima beleži se u naseljenim mestima i iznosi 0,6 procenata.

Kada je reč o drumskim motornim i priključnim vozilima koja su prvi put registrovana tokom trećeg kvartala ove godine, navode statističari, može se uočiti porast njihovog broja, osim za mopede.

Najbrojnije marke proizvođača motornih vozila koja su po prvi put registrovana su Volkswagen, Opel, Fiat, Peugeot i Renault.

Na osnovu rezultata, kažu u RZS, moguće je zaključiti da su najzastupljenija teretna vozila od 1.500 do 4.999 kilograma nosivosti, kao i da najveći broj ovih vozila koristi dizel kao pogonsko gorivo.

Kod putničkih automobila novijeg datuma, procentualno posmatrano, kad je reč o pogonskom gorivu, najzastupljeniji je benzin, a na drumovima dominiraju vozila veličine motora do 2.000 kubika.

strana 1 od 61 idi na stranu