Kia otkrila novu Optimu FOTO

Korejski proizvođač objavio je fotografije i tehničke detalje modela K5, kako se Optima zove na tržištu te zemlje.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 12.11.2019.

12:45

Kia otkrila novu Optimu FOTO
Foto: Kia promo

Kao što je najavljivala kroz prethodne "tizere", Kia je značajno stilski unapredila svoju limuzinu srednje klase. Javnosti je najpre predstavljena varijanta K5 koja će se od decembra naći u prodajnim salonima u Južnoj Koreji, dok se Optima za Evropu, za koju se veruje da će izgledati isto kao korejska verzija, očekuje u 2020.
Dimenzije (dužina/širina/visina): 4.905/1.860/1.445 mm. Meðuosovinsko rastojanje: 2.850 mm (Foto: Kia promo)
Dizajn spoljašnjosti je moderniji, a automobil ima naglašenije sportske linije u poređenju sa prethodnikom. Optima je porasla u dužinu za 50 mm (na 4.905 mm) a u širinu 25 mm (na 1.860 mm).

Sa druge strane, automobil je niži za 20 mm u odnosu na prethodnika (1.445 mm).
Foto: Kia promo
Većem komforu u putničkoj kabini doprinosi povećanje međuosovinskog rastojanja za 45 mm, pa je razmak između prednjih i zadnjih točkova sada 2.850 mm.

Bazična verzija u Koreji biće opremljena 16-inčnim alu felnama, a kupci koji to žele mogu da doplate za veće točkove promera 17, 18 ili čak 19 inča.
Foto: Kia promo
Kia nije objavila fotografije unutrašnjosti automobila, ali na jednom od ranije prikazanih dizajnerskih crteža nazire se kako će izgledati enterijer nove Optime.

Unutrašnjost će svakako biti luksuznija i nešto bliža premijum kvalitetu, nego do sada.

Što se tiče motorizacije, korejski proizvođač tek treba da objavi detalje o pogonskim jedinicama koje će ugrađivati u ovaj model.
Dizejnerski crtež unutrašnjosti nove Optime (Foto: Kia promo)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: