Novi SsangYong Korando stiže u Evropu FOTO

Četvrta generacija korejskog SUV-a, koja je imala premijeru u proleće 2019, u novembru stiže u evropske prodajne salone.

Podeli
Foto: SsangYong promo
Foto: SsangYong promo

Nova generacija modela Korando zasnovana je na dizajnerskom konceptu SIV-2, koji je prvi put prikazan na Sajmu automobila u Ženevi 2016. godine.

U korejskom proizvođaču kažu da se osnovne karakteristike koje izdvajaju novi Korando od prethodnika ogledaju u njegovoj “modernoj formi i visokoj funkcionalnosti”.

Foto: SsangYong promo
Foto: SsangYong promo

Dimenizije su takođe povećane u odnosu na predhodnu generaciju. Dužina vozila iznosi 4.450mm, širina 1.870mm a visina 1.620mm, dok je međuosovinsko rastojanje produženo na 2.675mm, omogućavajući veći komfor u vožnju, naročito putnika koji sede pozadi.

Kapacitet prtljažnika se kreće od 551 l do 1.248 l, sa preklopljenim zadnjim sedištima.

Foto: SsangYong promo
Foto: SsangYong promo

Novi Korando je još više prilagođen potrebama vozača, što se ogleda kroz niz unapređenih, i novih sadržaja i tehnologija. Proizvođač ističe 10,25-inčni ekran multimedijalnog sistema osetljiv na dodir, zatim digitalnu instrument tablu od dijagonale 9 inča, podesivo vozačevo sedište u osam smerova, sa lumbalnim podrškom, ventilaciju i grejanje svih sedišta, ambijentalnu rasvetu sa promenljivim bojama, obložena vrata ekskluzivnim materijalima, kao i pametna vrata prtljažnika za praktično otvaranje bez upotrebe ruku.

Takođe, dostupne su funkcije kao što su: Apple CarPlay, Google Android Auto, Tom Tom navigacioni sistem, čiji je prikaz moguć na centralnom ekranu ali i na instrument tabli, zatim bežični punjač telefona i druge.

Foto: SsangYong promo
Foto: SsangYong promo

Karakteristika na koju je stavljen poseban akcenat jeste visok nivo bezbednosti, koji garantuju pasivni i aktivni sistemi.

U novi Korando integrisani su brojni bezbednosni sistemi asistencije Emergency Braking System (AEBS) dopunjen kamerom i radarom, Lane Keep Assist, Vehicle Ahead Moving Alert, Safe Distance, Driver Alerts Intelligent, Adaptive Cruise Control i High Beam Assistance, Blind Spot detection, Rear Cross Traffic Alert sa automatskom aktivacijom kočnice ukoliko vozačeva reakcija izostane.

Foto: SsangYong promo
Foto: SsangYong promo

Bezbednosna oprema uključuje i vazdušni jastuk za kolena vozača, a novi Korando je ocenjen sa maksimalnih 5 zvezdica na EuroNCAP testu.

U Koreji je novi Korando dostupan sa 1.6 litarskim turbo-dizel motorom, pa se očekuje da isti agregat bude ponuđen i kupcima na evropskom tržištu.

strana 1 od 61 idi na stranu