Prvi pogled u unutrašnjost nove Octavie otkriva potpuno izmenjen "kokpit" FOTO

Škoda je objavila dizajnerske crteže enterijera modela Octavia četvrte generacije, uoči premijere zakazane za ponedeljak 11. novembar.

Podeli
Foto: Škoda promo
Foto: Škoda promo

Češki proizvođač nam postepeno otkriva novu Octaviu, a na red je došla i putnička kabina. I dok dizajn spoljašnjosti 4. generacije ne predstavlja revolucionarni odmak u odnosu na prethodnika, sudeći prema dizajnerskim skicama, unutrašnjost donosi značajne promene.

Enterijer je oblikovan u skladu sa važećim trendovima digitalizacije komandi, pa su fizički dugmići svedeni na minimum. Komandnom tablom dominira veliki, centralno postavljeni ekran osetljiv na dodir koji opslužuje mutlimedijalni sistem ali predstavlja zamenu i za brojne fizičke komande, poput točkića klima-uređaja.

Dispej se nalazi na vrhu moderno dizajnirane centralne konzole, koja je podeljena na dve celine. Na gornoj su još smešteni klaster nekoliko važnih komandi, uključujući i dugme za uključivanje sva 4 migavca, kao i centralni ventilacioni otvori. U okviru donje celine, koja se porstire između vozačevog i suvozačevog sedišta, nalazi se ručica menjača (u ovom slučaju automatskog) i elektronske ručne kočnice, a tu je i odeljak za odlaganje smartfona, koji u skupljim verzijama automobila sadrži funkciju bežičnog punjenja telefona.

Foto: Škoda promo
Foto: Škoda promo

Na skici se takođe može videti da će nova Octavia biti opremljena trozonskim klima-uređajem, sa opcijom podešavanja temperature i ventilacije za putnike na zadnjoj klupi.

Verzija sa crteža opremljena je i potpuno digitalnom instrument tablom, a očekuje se da će jeftiniji modeli imati klasične analogne instrument-satove.

Potpuno nov je i dvokraki volan, koji je detaljno prikazan na drugom dizajnerskom crtežu.

Zvanične fotografije i više informacija o novoj generaciji Škode Octavie očekujte nakon premijere ovog automobila.

strana 1 od 61 idi na stranu