Tesla nadmašio električni Porsche na Nirburgringu za skoro pola minuta?

Nezvanično, vreme za koje je modifikovani prototip Modela S obišao krug na čuvenoj nemačkoj stazi bolje je za 29 sekundi od onog koje je zabeležio električni Porsche Taycan.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 05.11.2019.

13:45

Tesla nadmašio električni Porsche na Nirburgringu za skoro pola minuta?
Tesla Model S Plaid na Nirburgringu (Screenshot YouTube)

Zvanično najbolje vreme među serijskim električnim automobilima koje je na Nirburgringu zabeležio Porsche Taycan iznosi 7 minuta i 42 sekunde, dok je – kako nezvanično saznaje Auto Motor und SportModel S Plaid prešao isti krug za samo 7 minuta i 13 sekundi. Tesla već nekoliko meseci testira Model S Plaid na Nirburgringu. Reč je o modifikovanoj Teslinoj električnoj limuzini koju pokreću čak tri elektromotora.

Kako je najavio Ilon Mask, ova verzija Modela S trebalo bi da bude ponuđena kupcima kao jedna od opcija naredne godine, čime bi Plaid i zvanično dobio status produkcijskog električnog vozila.

U septembru su se već pojavile, takođe nezvanične, informacije da je Model S Plaid postigao vreme od 7 minuta i 23 sekundi, a sada je ovaj rezultat poboljšan za 10 sekundi.
Porsche Taycan (Foto: Porsche promo)
U iščekivanju zvanične objave Tesle o tome da li je oboren rekord Porschea treba ipak napomenuti da je u pitanju prototip Modela S koji je značajno modifikovan u poređenju na serijskom verzijom, sa novim aerodinamičkim dodacima, spuštenim oslanjanjem, unapređenim kočnicama itd.

Sa druge strane, Porsche je najbolje vreme postavio sa verzijom Taycan Turbo, a u ponudi ima i snažniju Turbo S varijantu, pa ima mogućnost i da popravi svoj najbolji rezultat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: