VW: Golf 8 je znatno složeniji od prethodnika, sastoji se od 2.700 delova

Na izradi novog Golfa uposleno je 8.400 radnika u Volfsburgu.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 24.10.2019.

12:40

VW: Golf 8 je znatno složeniji od prethodnika, sastoji se od 2.700 delova
VW Golf 8 (Foto: Volkswagen promo)

Dok Volkswagen sa jedne strane kreće u promociju nove generacije Golfa, paralelno sa ovim aktivnostima ubrzava se rad na njegovoj serijskoj proizvodnji kako bi se već početkom decembra pojavio u prodaji.

Prve zemlje u kojima će se Golf 8 naći u prodajnim salonima biće Nemačka i Austrija, navode u proizvođaču iz Volfsburga.
Foto: Volkswagen promo
U Volkswagenu ističu da je na proizvodnji novog Golfa angažovano 8.400 radnika, kao i da se u izradi ovog automobila koristi preko 2.700 pojedinačnih delova, uključujući 962 elementa sa električnim napajanjem za koje je potrebno čak 1.340 metara kablova.

O tome koliko je Golf 8 složeniji za proizvodnju od "sedmice" govori podatak da odlazeći model ima svega 31 električni sistem sa nešto manje od 100 metara kablova.
Foto: Volkswagen promo
Sa druge strane, u Volkswagenu kažu da su za jedan sat skratili vreme potrebno za izradu jednog primerka ovog modela. Postignuta je i izvesna ušteda u pripremi fabrike u Volfsburgu za proizvodnju "osmice", s obzirom da je novi Golf takođe zasnovan na MQB mehaničkoj platformi.

Dalja unapređenja u procesu proizvodnje planirana su za 2020. godinu, kada će biti uveden potpuno automatizovani transportni sistem u okviru fabrike, koji će osigurati brže snabdevanje pogona automobilskim delovima.
Foto: Volkswagen promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: