FIAT se sprema za električnu ofanzivu

Italijanski gigant FIAT potvrdio je izgradnju kompleksa u kojem će proizvoditi baterije za električne automobile.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 23.10.2019.

21:35

FIAT se sprema za električnu ofanzivu
Foto: FIAT promo

FIAT će uložiti 50.000.000 evra u kompleks čija će izgradnja početi sledeće godine u blizini čuvene fabrike Mirafiori u blizini Torina.

Baterijske će snabdevati vozila koja će FIAT izbaciti na tržište u predstojećim godinama, a koja će pomoći ovom proizvođaču da ispuni sve strože ekološke norme Evropske unije.

Ovaj pogon je deo investicionog plana od 5 milijardi evra Fiat Chrysler Automobili grupacije do 2021. koji obuhvata 13 novih ili redizajniranih modela od kojih će mnogi biti elektrifikovani.

Očekuje se da se u pogonu Mirafiori pravi električni Fiat 500, potom prvi hibridni i električni Maserati, dok će se u Detroitu i Vorenu praviti električni Jeepovi.

Baterije za automobile koji će se proizvoditi u SAD biće pravljene u pogonu u Ohaju koji FCA zajedno gradi sa General Motorsom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: