Prva fotografija nove Honde Jazz – ubuduće samo na hibridni pogon FOTO

Četvrta generacija Hondinog potkompaktnog modela koristiće tehnologiju i-MMD dostupnu u SUV-u CR-V, ali sa 1.5-litarskim benzinskim motorom.

Automobili

Izvor: Izvor: B92, Tportal.hr

Subota, 19.10.2019.

08:30

Prva fotografija nove Honde Jazz – ubuduće samo na hibridni pogon FOTO
Honda Jazz 4 - tizer (Foto: Honda promo)

Honda je objavila prvu tizer fotografiju svog novog modela Jazz, čija će svetska premijera biti održana 23. oktobra u Tokiju, uoči otvaranja auto-salona Tokyo Motor Show.

Jazz četvrte generacije, koji se na nekim svetskim tržištima zove još i Fit, gubi "uglasti" izgled aktuelnog modela i dobija zaobljenije linije i tradicionalniji oblik.

Novi Jazz naslediće prostranu kabinu iz prethodnih generacija ovog automobila, dok će nova hibridna verzija imati pogonski sistem sa dva elektromotora, koji je još kompaktnijih dimenzija u odnosu na prethodni hibridni pogon.

Podsećamo, radi se o tehnologiji i-MMD (Intelligent Multi-Mode Drive) dostupnoj i u novoj generaciji SUV modela CR-V, ali u ovom slučaju sa 1.5-litarskim benzinskim motorom umesto dvolitarske benzinske jedinice i-VTEC.
Foto: Honda promo
U saopštenju za medije, Honda navodi da će se novi Jazz u Evropi nuditi samo sa hibridnim pogonskim sklopom. Japanski proizvođač obećao je "snažne i jednostavne performanse u vožnji i impresivnu ekonomičnost u pogledu potrošnje goriva".

Honda nije otkrila da li će se automobil prodavati i u SAD-u. Izostanak redizajniranog modela Fit za američko tržište sugeriše da će ta kompanija na američkom tržištu možda napustiti ovaj automobilski segment i okončati proizvodnju aktuelnog modela u svojoj fabrici u Meksiku.

Inače, prodaja modela Honda Fit u Sjedinjenim Državama u 2019. smanjena je za 17% u periodu do septembra ove godine, do kada je isporučeno 27.268 vozila.

Honda je ranije ove godine izjavila da planira da do 2025. elektrifikuje celu svoju gamu automobila u Evropi. Dok novi Jazz bude imao premijeru u Tokiju 23. oktobra, Honda će takođe objaviti ažuriranu verziju svog plana "Electric Vision" za Evropu, na specijalnom događaju u Amsterdamu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: