Toyota RAV4 dobija plug-in hibridnu verziju

Japanski proizvođač predstaviće u novembru novi hibridni RAV4 čije će baterije moći da se pune i putem strujnog priključka, a ne samo radom benzinskog motora kao što je to slučaj sa sadašnjom hibridnom verzijom ovog automobila.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 11.10.2019.

13:00

Toyota RAV4 dobija plug-in hibridnu verziju
RAV4 Plug-in Hybrid (Foto: Toyota promo)

Toyota je najavila da će RAV4 Plug-in Hybrid imati premijeru 20. novembra, na Sajmu automobila u Los Anđelesu. Kompanija nije iznela mnogo detalja o ovom vozilu, ali je saopštila da je reč o "najsnažnijoj verziji Toyote RAV4 do sada".

Očekuje se da će se u osnovi hibridnog pogonskog sistema naći 4-cilindarski 2.5-litarski benzinac sa 178 ks (131 kW) i 220 Nm, koji pokreće i klasični RAV4 Hybrid.

Podsećamo, trenutno najsnažniji RAV4 Hybrid raspolaže ukupno sa 222 konjske snage, a pored 2.5 l benzinca pogone ga i dva elektromotora.

Toyota RAV4 Plug-in Hybrid trebalo bi da ima autonomiju u vožnji na struju oko 50 km, zahvaljujući pogonskim baterijama većeg kapaciteta od onih u običnom hibridu.

Japanski proizvođač objavio je i prvu fotografiju ovog vozila koja otkriva manje stilske promene na prednjoj maski u odnosu na druge verzije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: