Električni BMW Serije 1 stiže 2021.

Nemački premijum gigant BMW razviće u naredne četiri godine najmanje 12 potpuno električnih i 13 plug-in hibridnih modela.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.10.2019.

20:15

Električni BMW Serije 1 stiže 2021.
Foto: BMW promo

Među njima će se naći i jedan potpuno električni hečbek, a očekuje se da dizajnerski bude potpuno identičan tradicionalnoj Seriji 1.

Za razliku od Serije 1 sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem, električni hečbek neće imati masku za usis vazduha te će dobiti jarke boje.

Novi model će biti razvijen zahvaljujući fleksibilnoj arhitekturi bavarske kompanije koja omogućava elektrifikaciju svih modela od Serije 1 do SUV-a X7.

"Videćete električne automobile čak i na platformi za vozila sa prednjim pogonom. Naši kupci će imati nekoliko izbora, dobiće sve što požele, hibridni X3, električnu Seriju 4. To je veliki korak i velika promena u našoj strategiji",
rekao je direktor BMW Robert Irlinger.

Spekuliše se da će električni hečbek baziran na Seriji 1 nositi oznaku i1 koja će biti standardna za EV modele iz BMW.

Ipak, jedan od bavarskih EV pionira i3 verovatno neće zadržati izgled aktuelnog modela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: