Vozači, oprez: Ovo su "crne tačke" grada Čačka FOTO

Na području grada Čačka nalaze se četiri rizične zone za vozače.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 04.10.2019.

11:15

Vozači, oprez: Ovo su
Foto: RINA

Svi podaci MUP RS o dokumentovanim saobraćajnim nesrećama i nezgodama,u proteklih pet godina sažeti su u interaktivnu mapu na sajtu Opservatorija društvenih inovacija, prenosi agencija RINA.

Obeležavane su zone u kojima su se dešavale pretežno teže nezgode (preko 50 odsto sa povređenom ili poginulom osobom), i gde se u krugu od 200 metara desilo bar još deset.

Najkritičnija deonica grada na Moravi je kružni tok kod kafane "Car Lazar" i početak Ulice dr Dragiše Mišović. Prema podacima, tu je zabeleženo 46 udesa, gde je povređeno 29 lica a jedna osoba je izgubila život.

Druga "crna tačka" je obilaznici od Čačka ka Užicu i to deo od benzinske pumpe "Laki" do mosta na Moravi. Ovde je zabeleženo čak tri puta manje nezgoda. U 14 udesa, povređeno je devet lica, dok je poginulo jedno.

Čačani bi trebalo da budu obazrivi na delu Ulice Dragiše Mišović, od bolnice ka Plavoj hali, jer je to upravo treća saobraćajna deonica velikog rizika.

Neobezbeđen prelaz na obilaznici oko Čačka ka naselju Beljina je četvrta "crna tačka".

Inače, na teritoriji grada Čačka od 2015. godine do danas dogodile su se 1.702 saobraćajne nezgode. Najviše udesa bilo je 2017. i to 488, a samo 80 bilo je 2015.

Po podacima, mesec u kojem se dogodi najviše udesa je avgust, a po statistici, vremenski interval u kojem najčešće dolazi do udesa je između 15:00 i 18:00 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: