Golf 8 GTI brusi formu na Nirburgringu VIDEO

Do premijere novog Golfa verovatno nas dele sedmice, ali je GTI verzija planirana tek za 2020.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.09.2019.

11:45

Golf 8 GTI brusi formu na Nirburgringu VIDEO
Aktuelni Golf GTI - ilustracija (Foto: VW promo)

Volkswagen je odlučio da Golf 8 ne predstavi na upravo završenom frankfurtskom auto-salonu, ali će se premijera ovog modela svakako održati tokom nastupajuće jeseni. U međuvremenu, na Internetu su se pojavili snimci "kamufliranog" Golfa 8 GTI tokom test vožnje na stazi Nirburgrnig, gde većina proizvođača automobila ispituje vozne karakteristike svojih novih modela pre nego što ih predstavi javnosti: Više tehničkih detalja o ovom modelu nije poznato, ali očekuje se da će se ispod haube naći provereni 4-cilindarski 2.0 TSI turbo-benzinac sa oko 250 konjskih snaga. Snaga bi standardno trebalo da se prenosi na točkove putem 6-brzinskog manuelnog menjača ili opcionog 7-stepenog automatizovanog menjača sa dvostrukim kvačilom.

Volkswagen bi trebalo da predstavi novi GTI nekoliko meseci nakon premijere Golfa 8, koja se očekuje u oktobru, što znači da će visokoperformansni Golf debitovati početkom 2020.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: