Električna alternativa VW Tiguanu stiže u februaru

Volkswagen je iskoristio frankfurtski auto-salon za premijeru modela ID.3 – svog prvog vozila zasnovanog na modularnoj platformi konstruisanoj isključivo za električne automobile i začetnika cele buduće linije električnih vozila. Drugi model u toj liniji biće ID.4 a njegovu prezentaciju možemo da očekujemo već u februaru.

Automobili

Izvor: Izvor: B92, Autonet.hr

Subota, 21.09.2019.

11:00

Električna alternativa VW Tiguanu stiže u februaru
Koncept VW ID Crozz iz 2017. (ilustracija)

Prema poslednjim informacijama, VW će početkom sledeće godine predstaviti produkcijsku verziju koncepta ID Crozz iz 2017. Ovaj model će nositi oznaku ID.4 a u pitanju je krosover koji bi po dimenzijama trebalo da bude znatno prostraniji od ID.3.

Uprkos većim dimenzijama, i ovaj automobil će koristiti istu modularnu MEB mehaničku platformu.
Koncept VW ID Crozz iz 2017. (ilustracija)
Spekuliše se da će biti dostupan sa nešto drugačijim pogonskim sistemom u odnosu na ID.3. Naime, pretpostavlja se da će koristiti električni 4Motion sistem sa dva elektromotora i pogonom na sva četiri točka.

Podsećamo, u konceptnom ID Crozzu prednji je motor razvijao 102 KS, a zadnji od 204 KS. ID Crozz je imao i bateriju kapaciteta 83 kWh, što je osetno više od opcija sa 45, 58 i 77 kWh koje se ugrađuju u VW ID.3.
Koncept VW ID Crozz iz 2017. (ilustracija)
S obzirom da će veća masa i viša karoserija negativno uticati na ekonomičnost taj će minus biti nadoknađen većim kapacitetom baterije, a veće dimenzije vozila omogućiće njihovu ugradnju.

Trenutno nije poznato gde će VW predstaviti novi električni model. Glavni kandidati su navodno auto-salon u Čikagu, kao i posebna svečanost, slična onoj kakva je planirana za novi Golf.

Volkswagen vidi ID.4 kao električnu verziju Tiguana i planira da na nekim tržištima, kao što je SAD novi model ponudi po ceni koja je slična ceni Tiguana.
Koncept VW ID Crozz iz 2017. (ilustracija)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: