Here započinje mapiranje Srbije

Kompanija koja se bavi uslugama digitalnog mapiranja i lokacijskih servisa, mapiraće od jeseni delove Srbije trodimenzionalnom tehnologijom.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 19.09.2019.

13:15

Here započinje mapiranje Srbije
Foto: Here promo

Here planira da vozi ulicama Srbije tokom oktobra i novembra 2019, koristeći automobil opremljen najsavremenijom tehnologijom za snimanje visoko preciznih podataka o putevima, uključujući vertikalnu i horizontalnu saobraćajnu signalizaciju.

Jasno obeleženo vozilo ove kompanije takođe će načiniti 3D i panoramske snimke ulica, kao i ključnih tačaka kao što su prodavnice, benzinske pumpe i restorani.

Informacije će se koristiti u izradi detaljnih mapa Srbije dizajniranih, između ostalog, i da podrže visoko autonomna vozila i druge napredne usluge koje treba da poboljšaju bezbednost na putevima, smanjuju zagušenja u saobraćaju i omogućavaju lakše kretanje u gradskim područjima.

U narednim nedeljama Here vozilo će saobraćati glavnim putevima širom zemlje i ulicama određenih gradova. U toj kompaniji ističu da će se čitav postupak snimanja odvijati bez zaustavljanja i uticaja na normalan tok saobraćaja.

Here navodi da je posvećen poštovanju i zaštiti privatnosti, pa će se snimci sa ulica Srbije obrađivati korišćenjem algoritama za otkrivanje i zamagljivanje lica i registarskih tablica. Panoramski snimci će se objavljivati tek kada su lica i brojevi registarskih tablica zamagljeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: