Here započinje mapiranje Srbije

Kompanija koja se bavi uslugama digitalnog mapiranja i lokacijskih servisa, mapiraće od jeseni delove Srbije trodimenzionalnom tehnologijom.

Podeli
Foto: Here promo
Foto: Here promo

Here planira da vozi ulicama Srbije tokom oktobra i novembra 2019, koristeći automobil opremljen najsavremenijom tehnologijom za snimanje visoko preciznih podataka o putevima, uključujući vertikalnu i horizontalnu saobraćajnu signalizaciju.

Jasno obeleženo vozilo ove kompanije takođe će načiniti 3D i panoramske snimke ulica, kao i ključnih tačaka kao što su prodavnice, benzinske pumpe i restorani.

Informacije će se koristiti u izradi detaljnih mapa Srbije dizajniranih, između ostalog, i da podrže visoko autonomna vozila i druge napredne usluge koje treba da poboljšaju bezbednost na putevima, smanjuju zagušenja u saobraćaju i omogućavaju lakše kretanje u gradskim područjima.

U narednim nedeljama Here vozilo će saobraćati glavnim putevima širom zemlje i ulicama određenih gradova. U toj kompaniji ističu da će se čitav postupak snimanja odvijati bez zaustavljanja i uticaja na normalan tok saobraćaja.

Here navodi da je posvećen poštovanju i zaštiti privatnosti, pa će se snimci sa ulica Srbije obrađivati korišćenjem algoritama za otkrivanje i zamagljivanje lica i registarskih tablica. Panoramski snimci će se objavljivati tek kada su lica i brojevi registarskih tablica zamagljeni.

strana 1 od 62 idi na stranu