Novitet sa Apeninskog poluostrva: FIAT 500X Sport FOTO

FIAT je predstavio novu top verziju svog potkompaktnog krosovera.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 13.09.2019.

16:30

Novitet sa Apeninskog poluostrva: FIAT 500X Sport FOTO
Foto: FIAT promo

Najsportskija verzija modela 500X do sada ima spušteno oslanjanje za 13 mm, a opremljena je alu felnama od 19 inča i niskoprofilnim gumama dimenzija 225/40.

Ispod haube je najsnažniji motor iz 500X game, turbo-punjeni 1.3-litarski FireFly benzinac sa 150 ks (110 kW) i 270 Nm, uparen sa automatizovanim menjačem sa duplim kvačilom.
Foto: FIAT promo
FIAT je saopštio da je za potrebe Sport verzije izvršio kalibraciju sistema upravljanja, pa je on podešen tako da omogući povratne informacije vozaču na precizniji i direktniji način.

Pored toga, obavljena su specijalna podešavanja amortizera i prednjeg i zadnjeg ogibljenja – pomoću FSD (Frequency Selective Damping) tehnologije – garantuju odlično prijanjanje u vožnji, čak i pri većim brzinama, i to bez dovođenja komfora u pitanje.
Foto: FIAT promo
Pored mehaničkih unapređenja, FIAT 500X Sport dobio je brojne stilske i funkcionalne dodatke, kako na spoljašnjosti, tako i u putničkoj kabini.

Za potrebe ove verzije u paletu je uključena ekskluzivna crvena boja "Red Seduction", a tu su još i detalji u titanijum-sivoj nijansi, uključujući kućišta spoljnih retovizora, kvake na vratima, ukrasne elemente na branicima i dr.
Foto: FIAT promo
Dodati su i novi elementi na pragovima i lukovima iznad točkova, kao i novi difuzor na zadnjem braniku i dvocevni hromirani izduv, dok su farovi, uključujući i svetla za maglu, u LED tehnologiji.

Unutrašnjost upotpunjuje sportski ugođaj u vožnji ovog automobila specifičnom grafikom instrumenata, zasečenim sportskim kožnim volanom i drugim detaljima.
Foto: FIAT promo
Standarni deo opreme FIAT-a 500X Sport su i razni sistemi asistencije (Traffic Sign Recognition, Lane Assist, Speed Advisor...), kao i Uconnect multimedijalni sistem sa 7-inčnim ekranom, te Android Auto i Apple CarPlay funkcijama.

U standarni paket opreme spadaju i automatski klima-uređaj i tempomat.
Foto: FIAT promo
Foto: FIAT promo
Foto: FIAT promo
Foto: FIAT promo
Foto: FIAT promo
Foto: FIAT promo
Foto: FIAT promo
Foto: FIAT promo
Foto: FIAT promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: