Sajam automobila u Frankfurtu otvoren za publiku

Posetioce ove godine dočekuje nešto manji broj izlagača, sa oko 60 svetskih i evropskih premijera.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 12.09.2019.

11:15

Sajam automobila u Frankfurtu otvoren za publiku
Foto: Newspress

Frankfurtski auto-salon otvorio je svoje kapije za publiku u četvrtak 12. septembra, nakon dva dana rezervisana za predstavnike medija. Jedna od najvećih svetskih automobilskih izložbi trajaće do nedelje 22. septembra.

Organizatori su najavili oko 60 premijera a uglavnom je reč o hibridnim i električnim vozilima, s obzirom da se auto-industrija sve više orijentiše ka ovoj vrsti pogona.

Ipak, publika će biti uskraćena za mnoga velika imena iz sveta automobila. Na ovogodišnjem frankfurtskom salonu ne učestvuju Alpine, Aston Martin, Citroen, Dacia, DS, Ferrari, Abarth, Alfa Romeo, FIAT, Chrysler, Jeep, zatim brendovi General Motorsa – Chevrolet i Cadillac, Infiniti, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Peugeot, Rolls-Royce, Subaru, Suzuki, Toyota i Volvo.
Foto: Newspress
Jedan od razloga izostanka su svakako visoki troškovi učešća, s obzirom da je za izlagače frankfurtski salon izuzetno skup, a drugi – nedostatak novih modela koje bi kompanije promovisale u Frankfurtu.

Osim toga, nekada su veliki sajmovi automobila bili mesto gde su se kupci po prvi put sretali sa novim modelima i gde su bili u prilici da se upozanju sa svim detaljima o vozilu koje ih interesuje. Danas su ovakve izložbe izgubile prvobitan značaj, jer proizvođači sada brže, jeftinije i efikasnije mogu da dopru do svoje ciljne grupe koristeći Internet i društvene mreže kroz koje mogu precizno da targetiraju potencijalne kupce.
Porsche Taycan (Foto: Newspress)
Među najznačjnim premijerama na ovogodišnjem frankfurtskom sajmu su: potpuno novi Land Rover Defender, Volkswagenov električni kompaktni automobil ID.3, šesta generacija Opel Corse, novi Renault Captur, prvi Porscheov električni model – Taycan, Hondin mali gradski automobil na struju koji jednostavno nosi oznaku "e", Hyundai i10 najnovije generacije i drugi.

Fotografije premijera sa frankfurtskog sajma automobila možete pogledati ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: