Fordova električna ofanziva na Evropu: Stižu tri SUV hibrida

Američki proizvođač objavio je da će ove godine lansirati osam hibridnih i električnih automobila na evropskom tržištu

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Ford Kuga plug-in hibird (Foto: Ford promo)
Ford Kuga plug-in hibird (Foto: Ford promo)

To je, kako ocenjuje Rojters, ključni korak u nastojanjima kompanije da ova vrsta vozila do 2022. godine ima većinski udeo u celokupnoj prodaji Forda.

Među pomenutih osam automobila su hibridne verzije modela Mondeo i Puma, kao i plug-in hibridne varijante SUV vozila Kuga i Explorer.

Ford, takođe, planira da do 2024. Evropi ponudi još 15 elektrifikovanih vozila (hibridnih i električnih), među kojima još jedan novi električni SUV, po uzoru na model Mustang.

Ova automobilska kompanija trenutno prolazi kroz proces restrukturiranja poslovanja u Evropi, nakon što je u junu najavila ukidanje 12.000 radnih mesta, zatvaranje pet postrojenja i smanjenje broja smena u još nekim fabrikama u Evropi do kraja 2020. godine, u nastojanju da se u evropskom regionu vrati na staze profitabilnosti.

Kompanija Ford Evropa godinama gubi novac, a pritisak za restrukturiranjem poslovanja se pojačao nakon što je rivalski General Motors uvećao profit prodajom svojih evropskih marki Opel i Vauxhall francuskoj kompaniji Peugeot.

strana 1 od 62 idi na stranu