Frankfurtske ekskluzive: Lamborghini Sian od 3,3 miliona evra FOTO

Najjači produkcijski Lamborghini u istoriji proizvodiće se u maloj seriji od svega 63 primerka, a svi automobila su rasprodati i pre premijere.

Podeli
Foto: Newspress
Foto: Newspress

Italijanski proizvođač predstavio je na frankfurtskom auto-salonu Sian – svoj prvi hibridni model. U srcu pogonskig sistema nalazi se atmosferski 6.5-litarski V12 motor koji se kroisti i u Aventadoru SVJ gde proizvodi 770 konjskih snaga. U Sianu atmosferac je uparen sa 48-voltnim “blagim” hibridnim sistemom zahvaljujući čemu automobil raspolaže sa čak 819 ks (602 kW). Na taj način ovaj model je postao najsnažniji produkcijski Lambo u istoriji.

Foto: Newspress
Foto: Newspress

Snaga se prenosi na sva 4 točka, a automobil iz mesta do stotke stiže za 2,8 s, što je u rangu sa Aventadorom SVJ. Maksimalna brzina je 350 km/h. Lamborghini se pohvalio i da Sian ubrzava 30-60 km/h za svega 0,2 s, a od 70 do 120 km/h za samo 1,2 s.

Foto: Newspress
Foto: Newspress

Italijanski proizvođač planira ograničenu seriju od 63 vozila, a početna cena jednog primerka iznosi čak 3,3 miliona evra. Ovako visoka suma ipak nije bila prepreka da sva 63 automobila pronađu svoje vlasnike i pre zvanične premijere.

Foto: Newspress
Foto: Newspress

Foto: Newspress
Foto: Newspress

Vesti

Električna alternativa VW Tiguanu stiže u februaru

Volkswagen je iskoristio frankfurtski auto-salon za premijeru modela ID.3 – svog prvog vozila zasnovanog na modularnoj platformi konstruisanoj isključivo za električne automobile i začetnika cele buduće linije električnih vozila. Drugi model u toj liniji biće ID.4 a njegovu prezentaciju možemo da očekujemo već u februaru.

Vesti subota 21.09. 11:00 Komentara: 3
strana 1 od 59 idi na stranu