Korejska auto-industrija jača za još jednog poznatog dizajnera

Bivši šef dizajna Lamborghinija, Filipo Perini, imenovan je za prvog dizajnera korejskog proizvođača premijum automobila, brenda Genesis.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.09.2019.

16:00

Korejska auto-industrija jača za još jednog poznatog dizajnera
Filipo Perini

Nakon što je Karim Habib, nekadašni prvi čovek BMW dizajna, postao šef Kia dizajnerskog centra u Namjangu, još jedan istaknuti dizajner iz auto-industrije prešao je u redove kompanije Hyundai Motor Group.

Italijan Filipo Perini postavljen je za šefa dizajna Hyundaijeve premijum marke Genesis.

Perini je proveo par decenija radeći za čuvene automobilske brendove kao što su Alfa Romeo, Audi i Lamborghini, ali i za kompaniju Italdesign.
Italdesign DaVinci koncept iz 2019. (Foto: Italdesign promo)
Karijeru automobilskog dizajnera započeo je 1995. godine u Alfa Romeu, gde je 2001-2002. bio zadužen za oblikovanje spoljašnjosti modela ovog proizvođača.

U periodu 2003-2004. Filipo Perini bio je jedan od glavnih dizajnera u Audiju, da bio 2004-2006. zauzimao poziciju šefa dizajna eksterijera u Lamborghiniju. Prvi čovek dizajnerskog odeljenja ove italijanske kompanije postao je 2006. i na toj poziciji je ostao čitavu deceniju.

Poslednje radno mesto pre prelaska u Genesis bilo mu je u firmi Italdesign, gde je radio na dizajnu konceptnih automobila ZeroUno i DaVinci.
Italdesign ZeroUno koncept iz 2017. (Foto: Italdesign promo)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: