Nosi oznaku "45" i ima retro dizajn, a nije Yugo

Korejski Hyundai oživeo je uspomene na svoj model koji se krajem 1980-ih, pored Yuga i drugih automobila, viđao i na našim putevima.

Automobili

Izvor: Izvor: B92, Index.hr

Četvrtak, 05.09.2019.

10:15

Nosi oznaku
Koncept "45" (Foto: Hyundai promo)

Hyundai Pony je bio prvi model preko kojeg su se ljubitelji automobila u bivšoj Jugoslaviji upoznali sa ovom korejskom markom. Bilo je to krajem 1980-ih kad je Pony sa Mitsubishijevom mehanikom stigao i na naše tržište. Sada se Pony vraća, i to u obliku retro koncepta Hyundai 45 koji dizajnersku inspiraciju vuče upravo od svojih prvih modela. Da budemo iskreni, tu se više misli na prvi Pony iz 1970-ih, sa zadnjim pogonom, a manje na kasnija izdanja u svetu poznata pod imenom Excel.

Nova tizer fotografija prvi put otkriva i lice automobila (u odrazu stakla), ali i bočnu liniju, bez klasičnih retrovizora. Za više detalja treba se strpeti do 10. septembra, za kada je zakazana premijera, a Hyundai 45 zatim će biti izložen na frankfurtskom auto-salonu (12-22. septembra).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: