Tradicionalna kružna trka na beogradskom Ušću

Na beogradskom Ušću danas se održavaju kružne auto-trke za "Nagradu Beograda Ušće 2019 - Memorijal Mirko Butulija".

Automobili

Izvor: Izvor: B92, Tanjug

Nedelja, 01.09.2019.

08:45

Tradicionalna kružna trka na beogradskom Ušću
Detalj sa konferencije za štampu organizatora trke (FOTO: Tanjug/Andrija Vukeliæ)

Vozači su u subotu testirali svoje automobile na čuvenoj stazi u pet kategorija, a svečano otvaranje trke zakazano je za 11.30.

Predsednik Auto-moto saveza Srbije (AMSS) Dejan Stojić izrazio je zadovoljstvo što može da najavi kružne trke na Ušću.

"Drago mi je što smo u okupilI baš ovde u restoranu 'Nacionalna klasa', simbolično po nacionalnoj klasi koja se dugi niz godina vozila u šampionatu Srbije i koja se vozi na Ušću. Davne 1969. godine čak i Niki Lauda je nastupao na kružnoj trci u Beogradu. O samom značaju i težini trke ne treba mnogo da pričamo. Svi dobro znaju šta ova trka znači za grad Beograd i Srbiju", rekao je Stojić na konferenciji za medije u restoranu "Nacionalna klasa".

On je naveo da očekuje veliki broj takmičara iz šest zemalja. Tamičenje se boduje za šampionat Srbije, Makedonije, kao i za Centralnoevropsku zonu.

Stojić je istakao da su ove godine trku nazvali memorijal "Mirko Butulija" po tragičnom nastradalom predsedniku AMSS, a kako kaže, nada se da će se i narednih godina održavti pod tim imenom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: