Volkswagen menja logo – novi će izgledati smelije i modernije

Novi logo biće predstavljen u septembru na frankfurtskom auto-salonu.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 23.08.2019.

10:15

Volkswagen menja logo – novi će izgledati smelije i modernije
Aktuelni VW logo (Foto: VW promo)

Nemački proizvođač u Frankfurtu i zvanično započinje tranziciju ka električnim automobilima, lansiranjem prvog modela na struju iz ID familije – hečbeka VW ID.3, a biće to prilika i za premijeru novog, modernizovanog amblema koji treba da simboliše nadolazeću elektrifikaciju Volkswagena.

Kako kažu u ovom auto-gigantu, novi logo će biti "smeliji i šareniji" u odnosu na aktuelni, ali očekuje se da Volkswagen neće mnogo menjati prepoznatljivu strukturu amblema koji predstavlja kombinaciju slova V i W.

Novi logo će se uklopiti u strategiju kompanije "Transform 2025+", koji je proizvođač iz Volfsburga usvojio pre četiri godine, nakon dizel afere, a najpre će biti implementiran u Evropi, dok će se u Kini pojaviti u oktobru.

Početkom 2020. godine logo će biti prezentovan i u Severnoj i Južnoj Americi, kao i na drugim globalnim tržištima. Na kraju će novi amblem biti korišćen u 171 zemlji – svuda gde je Volkswagen prisutan, kako u proizvodnim pogonima, tako i u dilerskoj mreži.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: