Porsche Taycan demantovao sve "neverne Tome" VIDEO

Prvi električni automobil nemačkog premijum proizvođača Porschea, model Taycan oborio je rekord u konkurenciji EV automobila.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 20.08.2019.

09:30

Porsche Taycan demantovao sve
Foto: Porsche promo

Taycan je na stazi Nardo na severu Italije prešao 3.425 kilometara u roku od 24 časa. Prosečna brzina kojom se Tycan kretao bila je 142,7 km/h.

Porscheov EV je tokom većeg dela vožnje održavao brzinu između 195 i 215 km/h, a prosečna je bila niža zbog zaustavljanja za punjenje baterija.

Prvi Porscheov EV je tako pokazao da autonomija pri visokim brzinama nije slaba tačka električnih automobila.

Rezultat je ostvaren pri ne baš najboljim uslovima jer je tokom vožnje maksimalna temperatura vazduha iznosila i 42 stepena, a staze do 54 °C.

Taycan je nadmašio prethodni rekord Tesle Modela S sa 2.781 kilometara, što znači da je prešao skoro 650 km više za isto vreme.

Porsche će model Taycan zvanično predstaviti 4. septembra, kada će otkriti i sve detalje o performansama i ceni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: