Dacia Duster sa novim trocilindarskim benzincem stigao i u Srbiju

Renault je primenom novih Euro 6d-Temp standarda o emisiji izduvnih gasova promenio praktično kompletnu gamu motora. Sve to se odnosi i na brend Dacia, čiji su modeli takođe dobili nove motore.

Izvor: Magazinauto.com
Podeli
Foto: Dacia promo
Foto: Dacia promo

Tako Duster već neko vreme može da se kupi sa 1.3 turbobenzincem razvijenim u saradnji sa Mercedesom, piše Auto magazin. U rumunski SUV ugrađuju se verzije od 130 i 150 konjskih snaga a sada je došao red i na osnovnu verziju da bude unapređena u skladu sa novim standardima.

Atmosferski 1.6 SCe benzinac od 115 KS više nije u ponudi na domaćem tržištu. Umesto njega stiže potpuno novi trocilindarski 1.0 TCe, odnosno turbobenzinac sa 100 konjskih snaga.

Interesantno je da Renault u ponudi ima 1.3 TCe od takođe 100 KS, koji se u građuje u Megane. Međutim, Duster je, baš kao i novi Clio, dobio manji motor iste snage. Time je zvanično prestala prodaja Dustera sa atmosferskim motorima, s obzirom da sada svi u gami imaju turbo.

Početna cena iznosi 12.590 evra, a za taj iznos dobija se bazni paket opreme Essential i prednji pogon. Standard su klima-uređaj, prednji i bočni vazdušni jastuci, vazdušne zavese, elektro-podizači prednjih prozora, pomoć pri polasku na uzbrdici, start-stop sistem, putni računar i LED dnevna svetla.

Za jači 1.3 TCe od 130 KS treba izdvojiti čak 2.300 evra više, koliko koštra i doplata za 1.5 dCi od 95 konja.

Vesti

strana 1 od 66 idi na stranu