FIAT potvrdio – razvija SUV koji će se praviti u Srbiji

Direktor FIAT Automobila Oliver Fransoa potvrdio je da italijanska kompanija razvija SUV koji će se najverovatnije praviti u Srbiji.

Podeli
FIAT 601 je model koji bi mogao da se pravi u Srbiji
FIAT 601 je model koji bi mogao da se pravi u Srbiji

Italijanski porodični krosover srednje veličine će se praviti u pogonu u Kragujevcu uz novi Fiat 500L, iako se spekulisalo da bi mogao da ga zameni.

Imaće sedam sedišta, a pokretaće ga FireFly benzinski motori i novi blagi hibridni pogon. Nema informacija o dizelu, mada se očekuje da i on bude standardna opcija.

Pročitajte još Šta je FIAT 601 čiji se dolazak najavljuje u Kragujevac?

FIAT se od sledeće godine fokusira na elektrifikaciju svoje game, svi modeli će dobiti električni pogon.

"Konvencionalni automobili su se dobro prodavali do juče, nismo se menjali jer zašto bi neko platio 9.000 evra više na isti električni automobil? Sada su stvari drugačije, to više nije izbor, postaje obaveza", prokomentarisao je Fransoa uključivanje FIAT-a u trku u elektrifikaciji.

A praviće i novi električni model Fiat Contoventi sa pet sedišta i prtljažnikom od 380 litara koji će popuniti prazninu u B segmentu prestankom proizvodnje Punta.

Pročitajte još
FIAT ne odustaje od Kragujevca – 500L postaje SUV od 18.000 evra?

Contoventi će sa jednom baterijom će moći da pređe 150 kilometara, a dužina od preko četiri metra će mu omogućiti ugradnju ukupno četiri modula i autonomoju od 600 km.

S obzirom da baterije koštaju 3.500-4.000 evra, verzija sa produženom autonomijom će koštati do 31-32 hiljade evra. Početna cena će biti oko 15.000.

Pročitajte još Fiat Centoventi koncept: "Demokratski" odgovor na električnu mobilnost

Raspolagaće sa sagom 120-150 KS i ubrzavazi 0-100 km/h za oko osam sekudi uz maksimalnu brzinu 150 km/h.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 66 idi na stranu