Škoda Scala novi član flote Hitne službe Velike Britanije

Hitna služba Velike Britanije već neko vreme koristi i Škodina vozila, a svojoj floti sada je dodala i model Scala.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 11.08.2019.

14:00

Škoda Scala novi član flote Hitne službe Velike Britanije
Foto: Škoda promo

Scala je na Euro NCAP testu bezbednosti dobila maksimalnih pet zvezdica, a model koji će koristiti britanske službe je opremljen naprednim sistemima za pomoć vozaču.

Tu su adaptivni tempomat, kočnica u slučaju opasnosti, sistem praćenja trake i boćni sistem koji detektuje vozila koja se približavaju otpozadi ili koja su u "mrtvom uglu" automobila.

Ovaj sistem povećava tačku detekcije vozila u "mrtvom uglu" sa 20 na 70 metara.
Foto: Škoda promo
Sa gepekom kapaciteta 467 litara koji može da se proširi na 1.410 obaranjem zadnjih sedišta, može da primi petoro putnika i svu neophodnu opremu, pa je idealna "mašina" za svakodnevnu upotrebu.

Među promenama koje su napravljene zbog svrhe korišćenja, ugrađeni su LED "blinkeri" u prednju masku, na zadnji deo i na krov vidljiv iz svakog ugla, a tu je i 100 amp trotonska sirena.

Škoda Scala nudi tri verzije pogona sa dva bezinska i jednim dizel agregatom snage 115-150 KS.
Foto: Škoda promo
Najslabija je trocilindarska 1,0 TSI jedinica sa 115 KS, dok snažniji turbobenzinac 1,5 TS raspolaže sa 150 KS.

Treći je turbodizel 1,6 TDI sa 115 KS, dok se kasnije očekuje još jedan benzinac sa 95 KS.

Svi motori osim poslednjeg koji je najavljen za kraj godine dostupni su sa opcionalnim sedmostepenim DSG automatikom sa dvostrukim kvačilom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: