VW prestaje da pravi Golf R – za sada

Volkswagen je saopštio da prestaje sa proizvodnjom Golfa R.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 07.08.2019.

19:00

VW prestaje da pravi Golf R – za sada
Foto: VW promo

S obzirom da će krajem godine predstaviti Golf VIII, Volkswagen polako počinje da gasi određene varijante "sedmice" za 2020. godinu.

Tako će za sledeću godinu biti dostupna samo u Value Edition paketu koja u standardnoj opremi uključuje i WiFi, kejles sistem, grejače sedišta, panoramski krov, 16-inčne alu felne... Osim toga, na tržištu će i dalje biti električni e-Golf i Golf GTI u određenim paketim aopreme.

Ovo ne znači kraj sa popularni hot-hečbek već da ga više nije moguće kupiti u obliku sedme generacije Golfa.

Sledeći Golf R sigurno dolazi sa osmom generacijom najpopularnijeg evropskog automobila, a spekuliše se da će razvijati 400 KS.

Osim Golfa R, Volkswagen je za određena tržišta, na primer za SAD, odlučio da više ne nudi ni Golf u varijantama SportWagen (karavan) i Alltrack.

Prodaja Golfa VIII kreće početkom 2020.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: