Prvi pogled na Chevrolet Corvette C8 kabrio FOTO

Na samom kraju online prezentacije modela Corvette C8 Stingray, Chevrolet je nakratko prikazao izgled buduće kabriolet varijante ovog modela.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 19.07.2019.

15:00

Prvi pogled na Chevrolet Corvette C8 kabrio FOTO
Foto: Chevrolet promo/Screenshoot

Za razliku od standardne, kupe verzije, kod koje se deo čvrstog krova može manuelno ukloniti, u stilu targa modela, C8 kabriolet je klasičan model sa otvorenim krovom koji se sklapa/rasklapa pritiskom na dugme u kokpitu. Chevrolet tokom online prezentacije C8 Stingray nije izneo više detalja o kabrioletu, osim informacije da je prikakazani automobil pretprodukcijska verzija, koja bi donekle mogla da se razlikuje od kasnijeg serijskog modela.
Foto: Chevrolet promo/Screenshoot
Nepoznanica je i datum premijere kabrioleta, ali očekuje se da bi produkcijski model mogao da bude predstavljen do kraja ove godine. Za pogon će biti upotrebljen isti 6.2 V8 kojim je opremljena kupe verzija Corvette C8. Ovaj agregat isporučuje 497 konjskih snaga i 630 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Varijanta sa otvorenim krovom biće svakako nešto skuplja od standardnog modela čija će početna cena u SAD iznositi ispod 60.000 dolara.
Foto: Chevrolet promo/Screenshoot
Foto: Chevrolet promo/Screenshoot

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: