Ko je novi čovek na čelu BMW-a?

Za prvog čoveka BMW-a imenovan je Oliver Cipse, koji će na poziciji predsednika bavarskog proizvođača zameniti Haralda Krugera.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 19.07.2019.

12:45

Ko je novi čovek na čelu BMW-a?
Oliver Cipse (Foto: BMW promo)

Oliver Cipse (55) će na novu dužnost stupiti 16. avgusta, dan nakon što Kruger zvanično napusti čelo BMW-a, saopštili su u Minhenu. On je važio za favorita u izboru za naslednika Haralda Krugera, a na mesto predsednika bavarske kompanije dolazi sa pozicije šefa proizvodnje u BMW-u.

Cipse je u BMW-u od 1991. godine, kada je počeo da radi kao pripravnik u toj kompaniji. Član je Upravnog odbora BMW-a od 2015, gde je obavljao dužnost prvog čoveka zaduženog za proizvodnju. Pripisuju mu se zasluge za povećanje efikasnosti u proizvodnom procesu u pogonima BMW-a, što je doprinelo porastu profita kompanije.

Pred Oliverom Cipseom su veliki izazovi u budućnosti, s obzirom da će jedan od najvažnijih zadataka biti da postepeno preorijentiše proizvodnju sa benzinskih i dizel modela, na električne automobile.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: