MINI postaje "Tesla"

Direktori BMW razmatraju mogućnost da brend MINI bude rezervisan za isključivo električne automobile.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.07.2019.

16:15

MINI postaje
Foto: BMW promo

MINI je pre nekoliko dana predstavio svoj prvi EV, koji je već rezervisalo 40.000 ljudi.

Popularnost malih električnih automobila mogla bi da preobrazi MINI u proizvođača samo EV vozila od 2030, prenosi "Auto Express".

Jedan od glavnih razolga za to su i sve oštrije ekološke norme te povećanje broja gradova koji ograničavaju upotrebu dizel i benzinskih, a fokusiraju se na EV vozila na svojim ulicama.

S obzirom da MINI pravi pre svega gradske automobile, logično je da bi mogao da isprati ovaj trend i pretvori se u EV proizvođača.

Ove spekulacije bi posebno mogle da se obistine s obzirom na to da bi do 2030. auto-industrija mogla značajno da se promeni i da primat na putevima preuzmu električni automobili, koji i dalje ipak čine tek manji deo tržišta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: