BMW M1 nije dobio zeleno svetlo, ali za utehu stiže novi M2

BMW M135i ostaće i dalje najjača verzija Serije 1.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.07.2019.

10:15

BMW M1 nije dobio zeleno svetlo, ali za utehu stiže novi M2
BMW M135i (Foto: BMW promo)

Iako novi BMW Serije 1 ima potencijala za moćnu “hoit hatch” M verziju, bavarski proizvođač nema u planu automobil koji bi se na tržištu direktno suprotstavio modelima kao što su Audi RS3 i Mercedes-AMG A45.

I mada se ranije spekulisalo da BMW priprema ragularnu “M” verziju sa oko 400 ks, šef BMW M odeljenja, Marcus Flasch, negirao je za Top Gear da će doći do realizacije jednog takvog automobila.

U vrhu ponude Serije 1 i dalje će biti BMW M135i, koji sa svojih 306 ks (225 kW) može da parira samo modelu Mercedes-AMG A35.

Oni koji žele visokoperformansni kompaktni BMW moraće da se zadovolje novom generacijom modela M2, koja je u pripremi. Za razliku od nove Serije 1 koja je bazirana na mehaničkoj platformi sa prednjim pogonom, M2 će po svemu sudeći i dalje biti zasnovan na platformi kod koje se snaga prenosi na zadnju osovinu automobila, a za pogon će biti upotrebljen 6-cilindarski motor.

Osim “regularnog” BMW-a M2, u planu je i CS varijanta koja je više prilagođena vožnji po trkačkoj stazi.
BMW M135i (Foto: BMW promo)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: